Szkolenie: Organizacja i prowadzenie żywienia zbiorowego z elementami systemu HACCP

Wyszukiwanie
Słowo kluczowe:
Np.: temat, miasto, nazwa organizatora...
Kategoria:

Adres WWW wydrukowanej strony: http://www.szkolenia.eventis.pl//szkolenie/organizacja-i-prowadzenie-zywienia-zbiorowego-z-elementami-systemu-haccp-1002

Informacje o szkoleniu

  • Organizacja i prowadzenie żywienia zbiorowego z elementami systemu HACCP


    ID szkolenia: 1002
    Kategoria: Szkolenia i Kursy
    Branża/temat: Turystyka i hotele Inne
  • Adres szkolenia:

    Budynek Kolmex
    Grzybowska 80/82
    00-844 Warszawa
    woj. mazowieckie
  • Termin szkolenia:

    Data: 4.02.2008
    Godziny zajęć (czas trwania):
    10.00-15.15
  • Organizator szkolenia:

    Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
Zadaj pytanie:
Zgłoś uczestnictwo:
Narzędzia: Poleć znajomemu Drukuj
Wyszukaj inne
Szkolenia i Kursy

Opis szkolenia

Informacje podstawowe o szkoleniu:

Na szkoleniu omówione zostaną :
- zasady i zalecenia dotyczące prawidłowego żywienia wraz z propozycją modelowych
racji pokarmowych i zasad planowania jadłospisów
- aspekty higieny przy realizacji żywienia zbiorowego i zasady prawidłowego prowadzenia procesów technologicznych i przygotowywania potraw
- praktyczne podejście do wdrażania zasad systemu HACCP w zakładach żywienia
zbiorowego i przykłady prowadzenia dokumentacji GHP/GMP i HACCP

Szkolenie skierowane jest do:

Szkolenie jest skierowane do przedstawicieli zakładów żywienia zbiorowego zamkniętego w szpitalach, stołówkach pracowniczych, placówkach oświatowo-wychowawczych itp., jak również w placówkach żywienia otwartego jakimi są restauracje i cała gastronomia

Program szkolenia:


1. Normy żywienia i zalecane racje pokarmowe dla poszczególnych grup ludności - zalecenia żywieniowe
2. Prawidłowe układanie jadłospisów i obliczanie wartości odżywczej posiłków
3. Obowiązki realizatora żywienia zbiorowego i zasady prowadzenia kontroli wewnętrznej w zakładzie
4. Praktyczne wdrażanie zasad GHP/GMP i systemu HACCP w żywieniu zbiorowym
5. Prawidłowe prowadzenie procesów technologicznych
6. Przykłady prowadzenia dokumentacji GHP/GMP i HACCP w zakładach

Informacje o prelegentach:

Prowadzenie szkolenia: dr Halina Turlejska, mgr Urszula Pelzner, mgr Eliza Konecka-Matyjek z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie

Koszt i warunki udziału

Ceny:

  • 390,00 - cena całkowita

Cena zawiera:

udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, serwis kawowy, lunch

Dofinansowanie z UE:

Nie.

Warunki udziału i przyjmowania zgłoszeń:

1.Dokonanie zgłoszenia:
tel: (22) 457 03 01, 0-602 11 95 18, fax: (22) 457 03 11, e-mail: akademia@aster.pl, formularz na stronach internetowych
2.Dokonanie wpłaty po otrzymaniu potwierdzenia o rezerwacji miejsca na szkolenie.
Nordea Bank Polska S.A., nr rachunku PL62 1440 1101 0000 0000 0233 2345
Na przelewie prosimy umieścić kod szkolenia oraz nazwisko uczestnika.

Szkolenie, kurs: Organizacja i prowadzenie żywienia zbiorowego z elementami systemu HACCP